2021. sze 24.

Sült szilva tápióka pudinggal

írta: fnkrisz
Sült szilva tápióka pudinggal

img_6415.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

40 dkg szilva

1 dl barna rum (esetleg vörösbor)

2 evőkanál barna cukor

őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, 2 csipet őrölt kardamom

 

4 evőkanál tápióka gyöngy

5 dl víz

2 dl kókusztej (konzerv)

ujjnyi friss gyömbér

1 citrom vagy lime héja

2 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítés: 

A szilvákat félbevágom, kimagozom és hőálló magasabb falú tálba teszem úgy, hogy lehetőleg egy rétegben elterüljön. megszórom a cukorral és a fűszerekkel, jó összeforgatom és meglocsolom a rummal. 180 fokos légkeveréses alsó-felsőn 20-40 perc alatt puhára sül. Jó sok szirupos levet ereszt, emiatt kell a magasabb tál. 

A pudinghoz felforralom a vizet, beleöntöm a gyöngyöket, hozzáadom a cukrot, a darab gyömbért (egyben) és a citrus héjat (2-3 nagyobb darabban nyerem ki, zöldséghámozóval). Közepes hőfokon addig főzöm, amíg teljesen átlátszó nem lesz. Ez kb 30 perc. Utána kiszedem az ízesítőket és felöntöm a kókusztejjel. Ezzel még kb 5 percet rotyogtatom, de folyamatosan keverem, mert lesül. Ha langyosra hűlt kis adagokban tálakba szedem és így teszem hűtőbe. Teljesen megszilárdul hidegen, így már rá tudom kanalazni a langyos sült szilvát. 

Mennyei!

Eredeti receptek:

http://chiliesvanilia.hu/2017/09/11/fuszeres-sult-szilva/

http://chiliesvanilia.hu/2017/03/27/kokusztejes-tapiokapuding-gyumolcsraguval/

img_6412.jpg

img_6410.jpg

img_6394.jpg

 img_6305.jpg

 

 

 

 

Szólj hozzá