2021. ápr 04.

Pirított hagymás burgonya krémleves

írta: fnkrisz
Pirított hagymás burgonya krémleves

19546d56-f721-4397-96d6-667353db7033.JPG

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

5 nagy sárga krumpli

1 erőleves kocka

2 fej vöröshagyma

1 kis kocka teavaj (1 evőkanál)

Só, bors

 

Elkészítés:

A megpucolt krumplikat kockázva felteszem főni kb 1,5 liter vízben, a leveskockával háromnegyedes hőmérsékleten. Egy másik edénybe dobom a vajat, egy kis olívaolajat és ezen megpirítom a kis kockára vágott hagymát. Magas hőmérsékleten, FOLYAMATOSAN kevergetve pirítom, amíg minden része szép barna lesz és kicsit karamellizálódik. Ha nagyjából puha a krumpli pár darabot kiveszek belőle (ez elhagyható), a többit rommá főzöm -kb 15 perc az egész főzési idő. A nagyon puha krumplit félrehúzom a tűzhelyről és botmixerrel krémesre pürésítem. Beleöntöm a pirított hagymát és azt is lezúzom, ha kell sózom és borsozom. A végén mehet bele a korábban kimentett kocka főtt krumpli. Bolti szárított (hot dogos) pirított hagymával tálalom.

 

image1_3.jpeg

 

img_8586.jpg

img_7567.jpgx

Szólj hozzá

leves krumpli krémleves