Pirított hagymás burgonya krémleves
Hozzávalók 6 adaghoz:
5 nagy sárga krumpli
1 erőleves kocka
2 fej vöröshagyma
1 kis kocka teavaj (1 evőkanál)
Só, bors
Elkészítés:
A megpucolt krumplikat kockázva felteszem főni kb 1,5 liter vízben, a leveskockával háromnegyedes hőmérsékleten. Egy másik edénybe dobom a vajat, egy kis olívaolajat és ezen megpirítom a kis kockára vágott hagymát. Magas hőmérsékleten, FOLYAMATOSAN kevergetve pirítom, amíg minden része szép barna lesz és kicsit karamellizálódik. Ha nagyjából puha a krumpli pár darabot kiveszek belőle (ez elhagyható), a többit rommá főzöm -kb 15 perc az egész főzési idő. A nagyon puha krumplit félrehúzom a tűzhelyről és botmixerrel krémesre pürésítem. Beleöntöm a pirított hagymát és azt is lezúzom, ha kell sózom és borsozom. A végén mehet bele a korábban kimentett kocka főtt krumpli. Bolti szárított (hot dogos) pirított hagymával tálalom.
x