2019. júl 29.

Mustáros-tejszínes farfalle tészta marhahússal

írta: fnkrisz
Mustáros-tejszínes farfalle tészta marhahússal

crmte9537_1.JPG

 

Hozzávalók (kb 4 adag):

  • két nagyobb szelet marhahús (comb, hátszín)
  • 20-25 dkg farfalle tészta
  • vaj
  • mustár, ha van többféle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • pici petrezselyem, ha van kéznél

Elkészítés:

A hús min. fél órával sütés előtt kiveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. Fűszerként bőven elég a só és a frissen őrölt bors. Tényleg más íze van az örlősnek, mint a zacskós őröltnek. Olívaolaj és vaj keverékén forró serpenyőben. oldalanként max 8-10 percig sütöm. A pontos idő a hússzelet vastagságától függ és attól, hogy mennyire akarom átsütni. Ez a teljesen átsült husit eredményezi. Tovább semmiképp se süsd, mert kiszárad és cipőtalp lesz!

Ha megvan mindkét fele lapáttal, vagy csipeszes fogóval teszem egy edénybe - ne szúrj bele villát, könyörgöm! Hagyom pihenni, csorog belőle egy kis gazdag szaft is.

A visszamaradt zsiradékhoz, apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát adok és kicsit pirítom közepes lángon. Pici langyos vizet, mustárokat (bajor édes és savanykás dijoni), sót, borsot teszek ízesítőnek, felöntöm 2 dl tejszínnel. Ha túl hígnak tűnik 2 teáskanál étkezési keményítővel sűrítem.

Ha ez is megvan bő, forrásban levő vízben megfőzőm a csokornyakkendő-tésztát. A sóval nem kell kesztyűs kézzel bánni. 

nouhe8953_1.JPG

Kb 10 perc zubogás után leszűröm és összeállítom a fogást. Ha nem száradt volna el az ablakban a petrrezselyem vágtam volna bele azt is, de most épp kimaradt. Az még dob egy kicsit az ízén.

Néhány szelet marhahús, igazi olasz tészta, leöntve ezzel az egyszerű, de isteni szósszal - hát mesés, mit mondjak.

 

 

Szólj hozzá

marha tejszín tészta olaszos főfogás