2019. aug 24.

Grillpác és salik bámilyen húshoz

írta: fnkrisz
Grillpác és salik bámilyen húshoz

img_0664_1.JPG

Hozzávalók 2-2 adag salátához:

  • 3-4 nagyobb érett paradicsom
  • 2 kis fej lilahagyma
  • só, cukor, 10%-os ecet
  • 1 nagy kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, citromlé, olvíolaj
  • 1 kis pohár görög joghurt
  • kapor (ha szereted)

Elkészítés:

A paradicsom salátához félbevágom a paradicsomokat, a magos-lédús részeket kikanalazom belőle és a húsos részét felkockázom. Ha valakinek jobban tetszik csíkozva, úgy is jól mutat. A lilahagymákat is apróra vágom és a paradicsomhoz adom. 2 evőkanál cukor, csipet só és 1 evőkanál ecet. Összekeverem, pici vízzel lehet lágyítani az ízén. 1-2 óra hűtés után a legfincsibb.

A tzatzikihez a meghámozott uborkát vékony, hosszú csíkokra reszelem. Kicsit állni hagyom és pár perc után kinyomkodom belőle az uborkalevet. Ráöntöm a joghurtot, sóval, citromlével és összetört fokhagymával ízesítem. Alaposan összekeverem és a végén egy kis olívaolajjal is megbolondítom. Ha szereted lehet bele apróra vágott kaprot is tenni, de nem muszáj. Hűtés után tolhatod is befelé.

Pácok:

Tarjához: Kotányi steakbors malomból fűszer, dijoni és sima mustár, fokhagyma

Csirkéhez: 1 evőkanál mézhez 3 evőkanál szójaszósz

img_0635_1.JPG

Szólj hozzá

hideg paradicsom uborka grill sali