2024. okt 26.

Habosított fetakrém sült pritaminnal

írta: fnkrsz
Habosított fetakrém sült pritaminnal

Édes vörös és sós fehér mediterrán ízkavalkád

 

img_5868.jpg

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

200g görög feta sajt

200 tejföl vagy görög joghurt

frissen őrölt bors

fél teáskanál facsart citromlé

1 nagy gerezd fokhagyma

1-2 teáskanál extraszűz olívaolaj

1 nagy piros pritamin paprika

 

Elkészítés:

A paprikát negyedelem, megszabadítom a magházától. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm, ha már fekete foltos a héja, akkor jó. Ahogy kivettem a sütőből azonnal hőálló edénybe teszem és egy kis tányérral (vagy fedővel) letakarom.

Amint kihűlt kézzel egyszerűen lehúzom a héját és apróra vágom.

Késes aprítóba morzsolom a fetát, hozzáadom a tejfölt, borsot, citromlevet, zúzott fokhagymát és az olívát. 2 perc alatt egynemű krémmé turmixolom, majd további 1 perc alatt már habosodik is.

Friss zöldségekkel, olívabogyóval, pirítóssal tálalom.

image0_19_1.jpeg

image4_5.jpeg

image6_1.jpeg

 

 

 

 

Szólj hozzá

hideg paprika mediterrán feta elő vendé hidegko