Habosított fetakrém sült pritaminnal
Édes vörös és sós fehér mediterrán ízkavalkád
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
200g görög feta sajt
200 tejföl vagy görög joghurt
frissen őrölt bors
fél teáskanál facsart citromlé
1 nagy gerezd fokhagyma
1-2 teáskanál extraszűz olívaolaj
1 nagy piros pritamin paprika
Elkészítés:
A paprikát negyedelem, megszabadítom a magházától. 190 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütöm, ha már fekete foltos a héja, akkor jó. Ahogy kivettem a sütőből azonnal hőálló edénybe teszem és egy kis tányérral (vagy fedővel) letakarom.
Amint kihűlt kézzel egyszerűen lehúzom a héját és apróra vágom.
Késes aprítóba morzsolom a fetát, hozzáadom a tejfölt, borsot, citromlevet, zúzott fokhagymát és az olívát. 2 perc alatt egynemű krémmé turmixolom, majd további 1 perc alatt már habosodik is.
Friss zöldségekkel, olívabogyóval, pirítóssal tálalom.