Almás-diós muffin Stahl könyvéből
Hozzávalók 16-18 db-hoz:
10 dkg darált dió
10 dkg vaj
5 dkg cukor
10 dkg barna cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 citrom reszelt héja és kevés a levéből
25 dkg alma
1,5 dl tej
10 dkg natúr joghurt
1 tojás
1 kávéskanál fahéj
Elkészítés:
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem (akár héjastul is) és meglocsolom kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A vajat picit megolvasztom mikróban, elkeverem vele a cukrokat és a tojást. Utána jöhet bele a reszelt citromhéj, joghurt, tej. Majd a lisztben elkevert sütőpor, fahéj, dió. A legvégén keverem bele az almát. A sütőt 190 fokra melegítem elő, légkeveréses alsó-felsőn. A tésztát muffin papírral bélelt formába kanalazom és megszórom egy csipet barna cukorral a tetejét. 15 percig sütöm, majd a végén még 10 percet csak alsón.
Eredeti recept itt: Stahl Judit Gyors muffinok könyvéből