2022. ápr 28.

Almás-diós muffin Stahl könyvéből

írta: fnkrisz
Almás-diós muffin Stahl könyvéből

img_0593.jpg

Hozzávalók 16-18 db-hoz:

 10 dkg darált dió

10 dkg vaj

5 dkg cukor

10 dkg barna cukor 

20 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 citrom reszelt héja és kevés a levéből

25 dkg alma

1,5 dl tej

10 dkg natúr joghurt

1 tojás

1 kávéskanál fahéj

 

Elkészítés:

Az almát nagy lyukú reszelőn lereszelem (akár héjastul is) és meglocsolom kevés citromlével, hogy ne barnuljon meg. A vajat picit megolvasztom mikróban, elkeverem vele a cukrokat és a tojást. Utána jöhet bele a reszelt citromhéj, joghurt, tej. Majd a lisztben elkevert sütőpor, fahéj, dió. A legvégén keverem bele az almát. A sütőt 190 fokra melegítem elő, légkeveréses alsó-felsőn. A tésztát muffin papírral bélelt formába kanalazom és megszórom egy csipet barna cukorral a tetejét. 15 percig sütöm, majd a végén még 10 percet csak alsón. 

 Eredeti recept itt: Stahl Judit Gyors muffinok könyvéből

img_0592.jpg

img_0595.jpg

 

 

 

Szólj hozzá

alma süti dió muffin desszert