Reszelt sajtba forgatott csirke sütőben
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
1 csirkemell
30-40 dkg reszelt trappista sajt
5 dkg vaj
4 dl főzőtejszín
só, bors, szárított zsálya
Elkészítés:
A csirkemellet nagyobb csíkokra vágom, sózom, borsozom, megszórom zsályával. A csíkokat beleforgatom egyesével a sajtba és kivajazott fémtepsibe, vagy sütőtálba fektetem őket és a tetejére kockázom a vajat. Leöntöm tejszínnel, úgy hogy ellepje a husit, a tetejére szórok még egy kis sajtot. Lefóliázva sütöm légkeveréses alsó-felsőn 190 fokon, kb. 20 percig, amíg megpuhul a csirke. Utána leveszem az alufóliát, elpárologtatom a levet alóla és aranybarnára pirítom a tetejét. Rizzsel, bulgurral, párolt zöldséggel tálalom.