2022. máj 01.

Mintylemon palócleves

írta: fnkrisz
Mintylemon palócleves

image0_2_2.jpeg

Hozzávalók kb. 6 adaghoz: 

25 dkg sertéscomb
2 közepes répa
1 fehér répa
3 kis burgonya
2 marék vágott zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 nagy gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál tejföl
étkezési keményítő, vagy liszt
só, bors, őrölt kömény, szárított kapor, tárkony, 3 babérlevél, citromlé
őrölt pirospaprika
paradicsomlé
Elkészítés: 
Az apróra vágott hagymát zsíron, vagy olíván picit pirítom, majd rányomom a fokhagymát és ezzel is pirítom nagyon röviden. Hozzáadom a kis kockára vágott húst, sózom, borsozom, meghintem kevés őrölt köménnyel és fehéredésig kevergetve pirítom együtt. Hozzáadok 1 teáskanál pirospaprikát, elkeverem, majd 1 evőkanál paradicsomlé, babérlevelek, kapor és tárkony. Ezután felöntöm vízzel (vagy maradék húslevessel, de a legjobb a húsvéti sonka főzőleve) és jöhetnek az apróra vágott zöldségek. Ha a husit elég kicsire vágtam, akkor nagyjából egyszerre puhul meg minden. Ha megfőttek a belevalók egy kis tálban a 4-5 kanál tejfölt elkeverem 2 teáskanál keményítővel, felengedem egy kevés vízzel, majd pici forró levest adok hozzá és folyamatosan keverem. Lassan kevergetve adom a leveshez, hogy ne csomósodjon össze. A legvégén ha kell még sózom, és 1 teáskanál citromlét küldök bele. Jó tartalmas leveske, mi kenyérrel esszük, Mr Minty pedig extra tejföllel.    


image1_2_2.jpeg

 

 

 

Szólj hozzá

leves meleg