2022. máj 17.

Hideg alma krémleves

írta: fnkrisz
Hideg alma krémleves

img_2140.jpg

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

4 nagy alma

2 dl főzőtejszín

cukor, só, méz

fél citrom leve és héja

4 dl szűrt almalé

 

Elkészítés: 

Az almákat meghámozom, nagyobb kockára vágom és kevés vízzel felengedem (3/4 részig érjen a víz az almának). A fél citrom héját hámozóval levágom (fehér keserű rész nélkül) és a kifacsart lével együtt az almához adom. Magas hőfokon főzni kezdem, amíg nem forr, utána alacsonyra veszem a hőfokot és 10-15 perc alatt puhára főzöm a gyümit. Ha kész leveszem a hőről és botmixerrel alaposan leturmixolom, majd egy csipet sóval, 4-5 evőkanál mézzel és ha kell még 1 evőkanál cukorral édesítem. Felöntöm a tejszínnel és kézi habverővel elkeverem, majd jöhet az almalé, ezzel is jól elkeverem. Behűtöm és almachips-el tálalom. 

Jól állhat neki egy kis rozmaring vagy egy pici fehérbor, de én most csak a savanykás alma ízét szerettem volna kihozni. 

img_2141.jpg

img_2116.jpg

img_2138.jpg

Szólj hozzá

alma leves hideg gyümölcsös krémleves