2022. máj 01.

Nagyon sonkás tejszínes spagetti medvehagymával

írta: fnkrisz
Nagyon sonkás tejszínes spagetti medvehagymával

image1_1_2.jpeg

Hozzávalók 4-5 adaghoz:

15 dkg húsos szalonna (császár pl)

20 dkg jóféle gépsonka

1 nagy fej hagyma

4-5 nagy gerezd fokhagyma

2 dl főzőtejszín

5 dkg medvehagyma (ha nincs akkor petrezselyemzöld is jó)

só, bors, szárított zsálya

spagetti

 

Elkészítés: 

A felkockázott szalonnát háromnegyedes hőn megpirítom, majd amikor már jól kiengedte a zsírját rádobom az apróra vágott hagymát. 2-3 percig pirítom együtt őket, majd mehet hozzá a pici kockára vágott fokhagyma, ezzel csak párszor átkeverem és már húzom is félre pihenni. Egy nagy teflon serpenyőben 1 evőkanál olíván kicsit megsütöm a felkockázott sonkát. Lehet, hogy nem fér bele egy adagban, akkor felezem; a lényeg, hogy egyenletesen érje mindenhol a hő a sonkeszt, hogy rendesen át tudjon pirulni minden része. Ami megvan az mehet a hagymás-szalonnás cucchoz. Felöntöm a tejszínnel és egy pici vízzel, borsozom, 2 csipet zsályával megszórom, alacsony hőfokon picit összerottyantom. Csak ezután sózom még, ha kell és a legvégén szóróm bele a vékonyra vágott medvehagymát. Főtt spagettivel és reszelt sajttal tálalom.

  

image2_1_3.jpeg

image0_1_2.jpeg

 

 

 

Szólj hozzá

meleg sonka tejszín tészta főfogás