2020. jan 10.

Tápióka puding

írta: fnkrisz
Tápióka puding

img_2860.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 evőkanál tápiókagyöngy
  • tej, vagy kókusztej
  • cukor vagy édesítő
  • 1 citrom és/vagy lime héja
  • gyümölcsök

Elkészítés:

Mautner Zsófinál találtam az eredeti receptet, 5 dl forrásban levő vízbe tesszük a 4 evőkanál gyöngyöt vaníliás cukorral vagy édesítővel és közepes lángon rotyogtatjuk. A citrom vagy lime héját zöldséghámozóval vékonyan lehántjuk - a fehér rész ne legyen rajta, mert keserű lesz. A citrushéj darabokat beledobjuk a gyöngyök mellé és addig főzzük, amíg átlátszó nem lesz. Kb 25-30 perc, érdemes kevergetni. Ha már nagyjából minden gyöngy átlátszó, akkor felengedem 2 dl tejjel, vagy ha szeretitek, akkor kókusztejjel. Pár percig főzzük, de itt már folyamatosan keverni kell, ne hagyd ott! Kiszedjük belőle a citrom vagy lime héját és kihűtjük. Mielőtt bekanalazzuk még egy kis tejjel érdemes lazítani, mert nagyon besűrűsödik. Én friss gyümölcsökkel szoktam enni, imádom ezeket gyöngyöket, tök vicces a formájuk, diétásabb a normál pudingnál és persze nagyon fincsi!

img_2862.jpg

Szólj hozzá

édesség desszert