2020. jan 24.

Natúr pulykasült édesburgonyapürével és pak choi-jal

írta: fnkrisz
Natúr pulykasült édesburgonyapürével és pak choi-jal

img_3543.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 20-25 dkg pulykamellfilé
  • Kotányi sült csirke fűszerkeverék
  • 2 nagyobb édesburgonya
  • só, bors, gyömbér (friss vagy por)
  • 1 pak choi

Elkészítés:

A pulykamellett vastagabb szeletekre vágom, a fűszerkeverékkel bedörzsölöm és egy serpenyőben magas hőfokon megsütöm. 5-5 perc kb elég oldalanként, de érdemes letakarni, mert mindent összefröcsköl.

Az édesburgonyákat mepucolom, kockára vágom és sós vízben puhára főzöm. Ha kész leszűröm, krumplitörővel összenyomom, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítem. Olívaolajjal lazítom a pürét, alaposan elkeverem.

A pak choi-t negyedbe vágom, pici olíván egy serpenyőben magas hőfokon pirítom a zöldség darabokat. Gyorsan pirul, sűrűn kell forgatni és fröcsköl az olaj, ha nem takarjuk le legalább  felét.

Nagyon gyors, egyszerű és egészséges étel. A pak choi nem annyira ismert, de nagyon finom - káposztaszerűen ropogós és édeskés. Nagyobb hiperekben, Lidl-ben, Lehel piacon lehet kapni.

img_3541.jpg

Szólj hozzá

fitt pulyka húsétel főfogás