2019. aug 25.

Szuperzöld borsófőzelék Bodza módra

írta: fnkrisz
Szuperzöld borsófőzelék Bodza módra

img_e0515_1.JPG

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • adagonként 3 marék mirelit zöldborsó (Bonduelle Vapeur)
  • 1nagy fej hagyma
  • teavaj
  • főzőtejszín 2 dl
  • étkezési keményítő, só, cukor
  • petrezselyem

Elkészítés:

A mirelit borsót egy mélytányérban 2 percig mikrózom, hogy ne legyen jeges. A hagymát apróra vágom és 1 evőkanál vajon megpárolom. Amikor már üveges ráöntöm a borsót, sózom, 1-2 csipet cukrot szórok rá. Kicsit dinsztelem így közepes hőmérsékleten, aztán kevés vizet öntök rá, hogy ellepje. Ha megpuhult (ezzel a borsóval max. 10 perc) a fele borsót kiszedem egy tálba és félreteszem. A többit felöntöm 2 dl tejszínnel és 1 percig botmixerrel turmixolom. Visszaöntöm bele a kimentett borsókat és kicsit besűrítem keményítővel. (kistálban hideg vízzel jól elkeverek 2 teáskanál keményítőt és beleöntöm) A legvégén, mikor már elzártam a tűzhelyet megszórom apróra vágott petrezselyemmel. A Bodza bisztró séfjét faggattam ki a részletekről pár évvel ezelőtt, azóta ez  a kedvenc főzelékem.

 

 

Szólj hozzá

meleg főzelék borsó főfogás