2020. jan 10.

Fokhagymás pecsenye

írta: fnkrisz
Fokhagymás pecsenye

img_3005.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • fejenként 2 kis szelet karaj, vagy 1 nagyobb szelet tarja (ez zsírosabb)
  • fokhagyma
  • tejföl
  • só, bors, pirospaprika
  • reszelt trappista sajt

 

Elkészítés:

A hússzeleteket sózom, borsozom és elősütöm serpenyőben, éppen csak amíg kifehéredik. Tepsibe teszem a husikat, mindegyik szeletre bőven kanalazok tejfölt és nyomok fokhagymát (legalább 1 gerezd mindegyikre). Megszórom őket pirospaprikával és bőven reszelt sajttal. Alufóliával letakarva sütöm magas hőfokon, amíg megpuhul - kb 15 perc, utána még 5 perc grill fokozat fólia nélkül, hogy rápiruljon a sajt.

Anyukám a hússzeleteket nyersen teríti a tepsibe, letakarás és sajt nélkül süti ki, amíg megpuhul és utána olvasztja rá a sajtot. Egy edénnyel kevesebbet kell így elmosni.

Sült krumplival vagy pürével meg valami fincsi savanyúsággal perfekt ebéd.

ÉS ahogy sül az új sütőmben:

img_3003_1.jpg

 

Szólj hozzá

fokhagyma karaj húsétel főfogás