2020. jan 24.

Los Angeles-i currys csirke

írta: fnkrisz
Los Angeles-i currys csirke

img_3557.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 30 dkg csirke vagy pulykamell
  • 2 közepes répa
  • 1 hosszú szál angolzeller
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 kb 10 cm-s póréhagyma darab
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • só, bors, koriander, curry fűszerkeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • sűrített paradicsom
  • 1 nagyobb alma

Elkészítés:

A kockára vágott husit sóval, borssal, kevés őrölt korianderrel és kevés curryvel megfűszerezem, majd pici olívaolajon, magas hőfokon megpirítom. Amikor már puha kiszedem egy tálba és félreteszem. Az apróra vágptt vöröshagymát és a felkarikázott pórét újabb pici olíván, magas hőfokon pirítani kezdem. Pár perc után hozzádobom a felszeletelt fokhagymát is. Feldarabolom a szálzellert, vékonyra karikázom a répát, megpucolom és lereszelem az almát. Amikor már összeestek a hagymák hozzádobom a zöldségeket, a reszelt almát, sózom, és curryvel ízesítem. Alacsonyabb hőfokon párolom így a cuccot kb 10 percig, majd hozzáadom a csirkét. Öntök rá kis sűrített paradicsomot, így rotyogtatom tovább alacsony hőfokon, majd felöntöm a 2 dl tejszínnel, ha kell kicsit utánízesítem.  Rizzsel isteni.

img_3555.jpg

Szólj hozzá

meleg curry csirkemell húsétel főfogás