2020. máj 16.

Csirketorta

írta: fnkrisz
Csirketorta

 74115921-413c-4d25-a4e2-5d51a03741a6.JPG
Hozzávalók 4 adaghoz:
Egy nagy csirkemell
Nagy csomag bacon
2 tojás
2 dl főzőtejszín
4-5 szál újhagyma 
30 dkg reszelt trappista
Liszt, só, bors
Elkészítés:
Egy tűzálló magasabb edényt kibélelünk baconnal, úgy hogy a felét kihajtjuk az edény szélére, ezt fogjuk visszahajtani majd. A csirkemellet 2-2 szeletbe vágjuk (tenyér a hús tetejére és ÉLES késsel vízszintesen vágjuk óvatosan), sültcsirke fűszersóval megszórjuk és lisztbe forgatjuk. Egy kis tálba ütünk 1 tojást, beleszórjuk a reszelt sajt és a felkarikázott újhagyma felét, sózzuk borsozzuk és felöntjük 1 dl tejszínnel. Alaposan elkeverjük. A baconnel bélelt edénybe teszünk 2 szelet husit, majd ráöntjük a keveréket. Következik a másik 2 hús és újra készítünk egy tojásos keveréket amivel leöntjük. Ha megvan visszahajtjuk a még kilógó bacon részeket és ezzel takarjuk be az egész tortánkat. 165 fokon alsó-felsőn légkeveréssel kb 40 percig sül.
Ha már piros a bacon a tetején akkor jó. Édesburgonyával fincsi.
A csirkét sokan unalmasnak tartják, nekem a lehetőségek végtelen tárháza.
f778a768-7684-49a8-8f29-ef1c4492ee67.JPG
4165ebc7-ceac-4d18-b379-c3d56fcb50b9.JPG
Szólj hozzá

meleg csirkemell bacon húsétel főfogás