2021. feb 06.

Bélszín steak egészben sült fokhagymával

írta: fnkrisz
Bélszín steak egészben sült fokhagymával

d56a1ecf-87f8-4151-a3a2-791b14900e23.JPG

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 szelet bélszín

Só, bors

2 egész fej fokhagyma

Olívaolaj

 

Elkészítés:

A húst elkészítés előtt 15-20 perccel kiveszem a hűtőből, hogy szoba hőmérsékletű legyen. A teflon serpenyőt nagy lángon felhevítem kb 2 perc alatt, majd kis olívaolaj és mehet bele a hús. Amint belehuppant sózom, borsozom és háromnegyedes hőre visszaveszem. 5 percig hagyom sülni, nem nyúlok hozzá, majd fordítom CSIPESSZEL (nem villával) és ezt az oldalt is só-borsozom. Ennek is adunk 4-5 perc sercegést. Ha meg van egy hőálló tálba teszem és alufóliával lefedem. 180 fokos sütőben, légkeveréses alsó-felsőn 10-15 percig sütöm, utána kiveszem és pihentetem minimum 5 percig. Utána lehet fogyasztani.

 

Az egész fokhagyma fejeket egyesével DUPLA alufólia fészekbe ültetem. Meglocsolom olívával és sózom, majd a husival együtt 180 fokon kb 10 perc alatt puhára sül. Lehet hogy a dupla csomizás ellenére csöpög az olaj belőle, emiatt egy gáztepsit érdemes alátolni. 

Ha kész kicsomagolás és némi hűlés után egyszerűen kinyomom a héjából a krémesre sült gerezdeket. Nagyon lágy, enyhe ízű sült cucc. Köretként, fűszervajba, mártásba, pirítósra kenve is csodás.

 

A steak-et általában nem sütik át ennyire, de mi így szeretjük, teljesen puhán, nem piros közepűen, úgyhogy bocs mindenkitől.

 

image0_6.jpeg

Szólj hozzá

meleg marha húsétel főfogás