2021. ápr 15.

Póréhagyma krémleves

írta: fnkrisz
Póréhagyma krémleves

image0_20.jpeg

Hozzávalók 6 nagy adaghoz:

3 szál póréhagyma

1 nagy krumpli

5 dkg teavaj

Maggi erőleves kocka vagy maradék húsleves

Só, bors, étkezési keményítő

2 szál újhagyma

 

Elkészítés:

A pórékat felkarikázom és a vajon plusz egy kevés olívaolajon magas hőfokon pirítom egy kicsit, amíg összeesik és aranybarna lesz. Folyton keverni kell, nem szabad otthagyni! Belekockázom a krumplit. Enyhén sózom, borsozom (ez mehet rá nagyobb mennyiségben), majd felöntöm vízzel és dobok bele egy erőleves kockát. Ha van maradék húsleves pl. fagyasztva, akkor nem kell kockázni, hanem azzal öntöm fel. Alacsony hőfokon kb 30 percig főzöm, ha már puha a krumpli elzárom. Félrehúzva botmixerrel simára turmixolom, ha kell még sózom. Ha túl híg keményítővel sűrítem, de a krumpli miatt nem igazán kell. Tálaláskor megszórom egy kis felkarikázott újhagymával vagy snidlinggel.

 

image1_8.jpeg

 

image3_1.jpeg

 

Szólj hozzá

leves hagyma krémleves