2021. sze 01.

Kedvenc citromos csirkém zsenge vajas zöldborsóval

írta: fnkrisz
Kedvenc citromos csirkém zsenge vajas zöldborsóval

image0_29.jpeg

Hozzávalók 4 adaghoz (20x16 cm-es mélyebb üvegtál):

1 nagy csirkemell

1 citrom leve

2 dl tejföl

5 + 5 dkg vaj

egy csokor petrezselyem

15-20 dkg reszelt trappista

1 tojás

só, bors, szárított zsálya

 

Elkészítés: 

A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, borsozom és a felolvasztott vajon fehéredésig pirítom. Ha kész egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom a citrom levével és megszórom aprított petrezselyemmel. A tejfölt összekeverem az egész tojással és a reszelt sajttal, sózom, megszórom zsályával. Ráöntöm a tejfölös keveréket a csirkére és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütöm. 

A vaj másik felét megolvasztom, rádobom a kiolvasztott borsót, sózom és pár perc alatt közepes lángon átforgatom. Rizzsel tálalom. 

image3_6.jpeg

image0_30.jpeg

 

 

 

Szólj hozzá

meleg sajt borsó csirkemell húsétel főfogás