2022. jan 26.

Mintylemon frankfurti leves

írta: fnkrisz
Mintylemon frankfurti leves

57d576b3-0074-4cd3-a524-9c21c03e8b04.JPG

Hozzávalók 4 adaghoz:

kis fej kelkáposzta fele

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 nagy répa

1 nagy fehér répa

2 közepes sárga krumpli

4-5 db füstölt virsli

1 dl tejföl

só, bors, majoranna, étkezési keményítő, erőleves kocka

 

Elkészítés: 

A káposzta torzsáját kivágom, a többi részét kisebb kockákra aprítom. Egy evőkanálnyi olíván elkezdem háromnegyedes lángon pirítani, kevergetem. Közben felaprítom a vöröshagymát. Ha már szépen megpirult a kápi, vannak rajta bőven fekete foltok, kiveszem az edényből és félreteszem. A hagymát pici olajon szintén megpirítom, ha kész visszaöntöm hozzá a kelkápit, sózom, borsozom, öntök rá 1 evőkanálnyi paradicsomlevet (lehet sűrített is), elkeverem. Ha 1-2 percet együtt pirult már a cucc felöntöm 1,5 liter vízzel, dobok bele egy erőleves kockát, a fokhagymát és 1 teáskanál majorannát. A répát felkockázom, a fehér répát csak ketté vágom és hozzáadom a leveshez. Közepes hőmérsékleten, lefedve kb 30-40 perc alatt megpuhulnak a zöldségek. A krumplit addig meghámozom, felkockázom, a virsliket felkarikázom. Ha puhák a zöldségek akkor a fagyos virslivel egyszerre beleteszem a krumplit is. A tejfölt elkeverem 2 teáskanál keményítővel, felengedem egy kis HIDEG vízzel, ezt folyamatos keverés mellett öntöm a levesbe. Így még kb 10-15 percig fő, közben ha kell utána sózok. 

Friss kenyérrel isteni ebben a hideg időben!

img_9303.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

leves meleg virsli kelkáposzta