2022. már 15.

Mintylemon tárkonyos-citromos raguleves

írta: fnkrisz
Mintylemon tárkonyos-citromos raguleves

2f756f66-de79-4bdc-b66b-dbdc5689b4f4.JPG

Hozzávalók kb 2 l-hez: 

1/2 csirkemell

2 marék borsó

1 nagy répa

4 kis sárga burgonya

1 közepes fej vöröshagyma

2 nagy gerezd fokhagyma

1 kis darab zellergumó

1 nagy fehér répa

1 dl tejszín

2 evőkanál tejföl

őrölt koriander, tárkony, só, bors

negyed citrom leve (1 evőkanál)

 

Elkészítés: 

Az aprított vöröshagymát kevés olíván megpirítom, majd hozzáadom a szétnyomott fokhagymát is. Ezzel csak picit pirítom, utána mehet rá a kis kockára vágott csirkemell. Miután átforgattam sózom, borsozom, megszórom korianderrel. Közepes hőn kicsit rotyogtatom, majd kevés paradicsomlét öntök rá, felöntöm 1,5 liter vízzel, beledobom a tisztított-karikázott répát, a fehér répát, zellert, megszórom  tárkonnyal és lefedve kb 15-20 percig főzöm. Ha a répa már nagyjából puha, mehet hozzá a mirelit borsó és a karikára vágott apró krumpli. Ekkor öntöm hozzá a tejszínt és a citromlevet, ha kell még sózom. A citromlét lehet 2 adagban, úgy hogy közben kóstolod, nehogy nagyon savanyú legyen!

10 perc múlva, ha már minden zöldség megpuhult a tejfölben elkeverek 2 teáskanál étkezési keményítőt, felengedem hideg vízzel és besűrítem vele a leveskét. Meg lehet szórni friss petrezselyemmel, és leves tésztát is kínálhatsz hozzá (nálunk kötelező elem). 

img_0617.jpg

 

 

Szólj hozzá

leves meleg citrom csirkemell tárkony