Mintylemon palacsintatészta
Hozzávalók kb 30 darabhoz:
50 dkg liszt
3 tojás
2 dl tej
3 dl bubis ásványvíz vagy világos sör
Csipet só
2 evőkanál cukor
3 evőkanál olívaolaj
Víz
Elkészítés:
Kézi (manuális) habverővel keverem össze, amivel SOKKAL hatékonyabb, mint bármi mással. Ezért keresztanyámé az érdem.
A receptet anyukámnak köszönöm!
A lisztbe beleütöm a tojásokat, sót és cukrot, amennyire lehet összekeverem. Jön a tej, ezzel nagyjából az összes lisztet be tudom nedvesíteni. Egy kis víz (löttyintés) és a bubis folyadék, ezzel alaposan elkeverem, általában nem maradnak csomók benne. Mehet bele az olaj és egy keverintés után plusz vízzel hígítom a végleges állag eléréséig. Ez a nehéz, mert leírni nem nagyon lehet mi az ideális. Ha egyet belemerek a palacsintasütőbe és lassan terül csak szét, akkor még felöntöm vízzel. A sütés előtt felforrósítom a serpenyőt, majd mikor már benne van az első adag tészta visszaveszem háromnegyedes hőre.
A sütés végén azonnal áztatni kell a tésztás eszközöket, mert beleköt és légkalapáccsal sem mosod ki.