2021. nov 21.

Gutai reggeli - héjában sült krumpli

írta: fnkrisz
Gutai reggeli - héjában sült krumpli

image1_5_2.jpeg

Hozzávalók: 

Személyenként 8-10 db apró sárga krumpli

(Lidl-ben serpenyős burgonya néven fut)

4 kis fej vöröshagyma

só, cukor, 10%-os ecet

császárszalonna, kolbász, vagy füstölt húsos szalonna

friss kenyér

 

Elkészítés: 

A kis krumplikat megmosom és egy nagy tepsire teszem héjastul, egyben. 190 fokos légkeveréses alsó-felsőn sütöm kb. 40 percig, amíg szépen megpuhulnak. Amíg sül elkészítem a hagymasalátát. A hagymákat nagyon vékony félkarikákra szeletelem, egy csipet sót dobok rá, majd 2 evőkanál cukrot és 1 evőkanál ecetet. Amennyire lehet elkeverem és hagyom állni letakarva. A szalonnát és a kolbászt felszeletelem, félreteszem. Ha megpuhultak a krumplik a sütőből kivéve azonnal egy mélytányérba, vagy mélyebb hőálló tálba pakolom őket, kézzel pici hideg vizet fröcskölök rá és letakarom egy konyharuhával. Így a gőzben pár perc alatt megpuhul a héja, ahogy hűl és könnyebb lehúzni, bár én általában nem szórakozom a pucolgatással. 

Friss kenyérrel, füstölt vagy sima császárszalonnával és az édeskés hagymasalival nagyon finom reggeli, ami után garantáltan jó sokáig nem leszel éhes.  

img_7927.jpg

 

img_7929.jpg

image2_3_1.jpeg

 

 

image0_3_1.jpeg

image1_4_1.jpeg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

burgonya reggeli hideg hagyma szalonna