Mintylemon svéd gomba
Hozzávalók 3-4 kis adaghoz:
30-35 dkg csiperke
2 közepes vöröshagyma
só, bors, cukor, kakukkfű, babérlevél
2 dl paradicsompüré vagy lé
0,5 dl víz
1 evőkanál 10%-os ecet
Elkészítés:
A gombát tisztítom és felszeletelem. A felaprított hagymát kevés olajon megpirítom, majd rádobom a gombát, összekeverem. Jöhetnek a fűszerek: kevés só és bors, 2 csipet cukor, sok kakukkfű, 2 babérlevél. Ráöntöm a paradicsomlét, vizet és az ecetet. Kis lángon összerottyantom, ha kell még édesítem. Ha kevés még a szaftja, akkor egy kis vizet öntök alá. Minimum 1 órát hűteni kell, hogy összeérjenek az ízek.
Sült húsok mellé tökéletes.