2019. aug 03.

Az igazi tartármártás

írta: fnkrisz
Az igazi tartármártás

img_e0476_1.JPG

Hozzávalók:

  • tejföl
  • majonéz
  • só, bors, cukor
  • mustár
  • száraz fehérbor
  • citromlé

 

Elkészítés:

Az alap természetesen tejföl és majonéz, utóbbiból fele annyit teszek, mint a tejfölből. Egy csipet só, 2 csipet cukor, pici frissen őrölt bors jön a fűszerezéshez. A cukor édességét savas cuccokkal egyenlítem ki, mindenből csak egy kicsit: mustár, bor, facsart citromlé. Ha kb 2 adagot készítek, akkor az alap 4 evőkanál tejföl, 2 evőkanál majonéz, az utóbbi háromból pedig 1-1 teáskanál. A tökéletességet persze csak kóstolással tudod elérni. Majonézből az Univer édesebb, a Hellmans sósabb, ezt is bele kell kalkulálni.  

Magában mártogatni is tökéletes, de a majonézes saláták alapja is ez nálam (tojás, kukorica, franciasali).

(Márti nagynéném mutatta meg ezt még ezer éve, egy nagyon forró nyári hétvégén. Ő egyébként a legvagányabb tesitanár és a hidegkonyha királynője. Ezúton is köszi)

Szólj hozzá

mártás majonéz hidegkonyha sali