2020. nov 27.

Kamu chilis bab csirkéből

írta: fnkrisz
Kamu chilis bab  csirkéből

image0_3.jpeg

Hozzávalók 6 adaghoz:

1 kis csirkemell

1 kis konzerv vörös bab (340 g)

1/2 kis konzerv kukorica (170 g)

1 konzerv paradicsom (425 g)

Só, bors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom

1 nagy vöröshagyma 

4 nagy gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és közepes hőfokon pirítani kezdem. Amint kicsit üveges lesz a felkockázott csirkét hozzáadom, minden fűszerből szórok rá egy kicsit. Alaposan lepirítom, a legvégén hozzányomom a fokhagymát. Ezzel csak keveset piruljon! 

Felöntöm a paradicsommal és ezt is jó alaposan fűszerezem. Én egy nagy csipet cukorral is meghintem, nekem így harmonikusabb az íze. Alacsony hőfokon összerottyantom, kb 5 perc. Amikor már jók az ízek hozzáadom a babot és a kukoricát, ezzel is főzöm kb 10 percet és kész is. 

Friss kenyérrel isteni.

 

Nem szeretem a chilit, emiatt kamu kicsit, cserébe viszont jól megborsozom. Aki szereti tehet bele persze, de anélkül is ütős. Igazi kamra kiürítős-nincs kedvem főzni ebéd és gazdaságos is. Köszönet Edina barátnőmnek, hogy annak idején megismertetett ezzel a verzióval! 

 

image1.jpeg

Szólj hozzá