Anyukám májas tölteléke csirkecombhoz
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 nagy csirkemáj (20 dkg)
2 zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
Só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
Kés lapjával szétlapítjuk (kaparjuk) a májakat és beáztatjuk a szikkadt zsemléket vízbe. Kifacsarjuk a vizet a zsemlékből és a májhoz morzsoljuk. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselymet is beleszórjuk. Alaposan összekeverjük. A kockára vágott hagymát olajon megpirítom, majd ráöntöm a tölteléket. Rövid ideig kevergetve pirítom, majd sütőpapíros tepsiben kb 1 cm vastagságban szétterítem. Pár csirkecombot dobok mellé (nem muszáj) , alá 1 evőkanál kacsazsír és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütöm. A combokat még 10-15 percig kell pluszban sütni.