2021. ápr 04.

Anyukám májas tölteléke csirkecombhoz

írta: fnkrisz
Anyukám májas tölteléke csirkecombhoz

image1_7.jpeg

 

Hozzávalók 4 adaghoz:

4 nagy csirkemáj (20 dkg)

2 zsemle

1 tojás 

1 vöröshagyma

Só, bors, petrezselyem

 

Elkészítés: 

Kés lapjával szétlapítjuk (kaparjuk) a májakat és beáztatjuk a szikkadt zsemléket vízbe. Kifacsarjuk a vizet a zsemlékből és a májhoz morzsoljuk. Hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselymet is beleszórjuk. Alaposan összekeverjük. A kockára vágott hagymát olajon megpirítom, majd ráöntöm a tölteléket. Rövid ideig kevergetve pirítom, majd sütőpapíros tepsiben kb 1 cm vastagságban szétterítem. Pár csirkecombot dobok mellé (nem muszáj) , alá 1 evőkanál kacsazsír és 180 fokon kb 15 perc alatt készre sütöm. A combokat még 10-15 percig kell pluszban sütni.

 

image0_17.jpeg

 

image2_4.jpeg

Szólj hozzá

máj töltelék főfogás