2021. ápr 04.

Pulyka brassói

írta: fnkrisz
Pulyka brassói

image0_16.jpeg

Hozzávalók 6 adaghoz:

80 dkg pulykamell

1 nagy fej vöröshagyma

1 egész fej fokhagyma

10 dkg füstölt szalonna

Só, bors, majoranna, őrölt pirospaprika, paradicsomlé

 

Elkészítés: 

A felkockázott szalonnát magas hőfokon lepirítom, rádobom az apróra vágott hagymát és ezt is megpirítom. Rádobom a felkockázott pulykát is, fehéredésig pirítom, aztán lejjebb veszem a hőt, felöntöm kevés vízzel és paradicsomlével, hogy puhuljon. Só, bors, majoranna és rátöröm az egész fej fokhagymát. Így rotyog alacsony hőfokon 15-20 percig, közben pótolom az elfőtt vizet, ill. parilevet, amíg meg nem puhul teljesen. Sült krumplival tálalom.

 

image1_6.jpeg

 

4780006c-3b93-4324-abc4-0fcf356831d8.JPG

Szólj hozzá

fokhagyma húsétel főfogás