2021. ápr 04.

Ricottás-spenótos karaj torta

írta: fnkrisz
Ricottás-spenótos karaj torta

image0_13.jpeg

Hozzávalók 5 adaghoz:

6 szelet karaj

250 g ricotta

100 g bébispenót

3-4 gerezd fokhagyma

Só, bors

 

Elkészítés:

A karaj szeleteket kevés olíván háromnegyedes hőfokon megpirítom, majd kevés vizet öntök alá, sózom és lefedve alacsony hőn párolom. Ez azért kell, hogy rendesen megpuhuljon. Egy másik edényben kevés olajon megfonnyasztom a spenótot, amikor teljesen összeesik hozzáadom a ricottát. Erősen sózom, kicsit borsozom, pici vízzel felöntöm és ha összerottyan elzárom. Egy hőálló tálba 3 szelet husit leterítek, a ricottás spenót felét rákenem. Beterítem a másik 3 szelet karajjal és a másik adag spenóttal rétegezem. 180 fokon 20 percig letakarva sütöm, majd a tetejére mehet egy kis reszelt sajt és még 5 percet rápirítok.

 

image3.jpeg

 

image0_12.jpeg

 

image2_2.jpeg

Szólj hozzá

spenót ricotta karaj húsétel főfogás