Ricottás-spenótos karaj torta
Hozzávalók 5 adaghoz:
6 szelet karaj
250 g ricotta
100 g bébispenót
3-4 gerezd fokhagyma
Só, bors
Elkészítés:
A karaj szeleteket kevés olíván háromnegyedes hőfokon megpirítom, majd kevés vizet öntök alá, sózom és lefedve alacsony hőn párolom. Ez azért kell, hogy rendesen megpuhuljon. Egy másik edényben kevés olajon megfonnyasztom a spenótot, amikor teljesen összeesik hozzáadom a ricottát. Erősen sózom, kicsit borsozom, pici vízzel felöntöm és ha összerottyan elzárom. Egy hőálló tálba 3 szelet husit leterítek, a ricottás spenót felét rákenem. Beterítem a másik 3 szelet karajjal és a másik adag spenóttal rétegezem. 180 fokon 20 percig letakarva sütöm, majd a tetejére mehet egy kis reszelt sajt és még 5 percet rápirítok.