Sült fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz:
Fél kg csirkemell
2 fej fokhagyma
2 tubus krémsajt
20 dkg bacon
Só, bors
Elkészítés:
A fokhagymafejek tetejét levágom, így könnyebb a végén meghámozni. Egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom enyhén olívával, sózom és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Ha kész hagyom kihűlni, majd a fejeket megnyomva kinyerem a héjból a sült gerezdeket. Egy tálba nyomom őket, összekeverem a krémsajttal, aprított petrezselyemmel, sózom, borsozom, majd a csirkemell szeletekre kenem. Az összetekert csirkebatyukat jól bebugyolálom bacon-nel és 180 fokos légkeveréses alsó-felsőn kb 40 perc alatt készre sütöm. A végén lehet kicsit grillezni, hogy piruljon.
