2021. máj 11.

Sült fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell

írta: fnkrisz
Sült fokhagymás krémsajttal töltött csirkemell

img_0448.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

Fél kg csirkemell

2 fej fokhagyma

2 tubus krémsajt

20 dkg bacon

Só, bors

 

Elkészítés:

A fokhagymafejek tetejét levágom, így könnyebb a végén meghámozni. Egy tűzálló tálba teszem, meglocsolom enyhén olívával, sózom és 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Ha kész hagyom kihűlni, majd a fejeket megnyomva kinyerem a héjból a sült gerezdeket. Egy tálba nyomom őket, összekeverem a krémsajttal, aprított petrezselyemmel, sózom, borsozom, majd a csirkemell szeletekre kenem. Az összetekert csirkebatyukat jól bebugyolálom bacon-nel és 180 fokos légkeveréses alsó-felsőn kb 40 perc alatt készre sütöm. A végén lehet kicsit grillezni, hogy piruljon. 

 

image0_25.jpeg

 

img_0450.jpg

img_0451.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá