2021. máj 21.

Kínai wokos pulyka új káposztával

írta: fnkrisz
Kínai wokos pulyka új káposztával

img_1487.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

Fél kg pulykamell

Bors, őrölt koriander

2 szál répa

Kis fej új káposzta fele

4 szál újhagyma

5 cm-es friss gyömbér 

4 evőkanál szezámmag 

Szezámolaj, osztriga szósz, szójaszósz

3 nagy fej fokhagyma

Barna cukor (fehér is jó vagy méz)

 

Elkészítés:

A káposztát nagyobb darabokra vágom, sütőpapírral bélelt nagy tepsin szétterítem, megborsozom. 190 fokon 10 perc alatt megsütöm, kicsit megbarnul a vékonyabb levelek széle, de az a legfincsibb.

A pulykát felkockázom, borsozom, megszórom korianderrel, majd magas hőfokon a wokban gyorsan lepirítom. Amikor már minden hús megpirult, picit sózom és félreteszem. 

Egy kis tálban összekeverek 4 evőkanál szójaszószt 2 evőkanál szezámolajjal, 1 kanál osztriga szósszal, 1 kanál barna cukorral és a lereszelt gyömbérrel.

A wokban pici olajon pár perc alatt megpirítom a vékony csíkokra vágott répát és a felkarikázott újhagymát. Rányomom a fokhagymákat. Hozzáadom a pulykát és a káposztát, majd nyakon öntöm a szójás öntettel. Pár kavarás után elzárom, ha kell még ízesítem. 

Száraz serpenyőben, állandóan rázogatva megpirítom a szezámmagot. Ezzel szórom meg tálaláskor. 

 

ac68ff18-e31b-4106-80b0-b28474aacb12.JPG

2a6ddf0a-d9f7-4c8f-8588-64a97cf15141.JPG

penultimatefullsizerender.jpg

 

 

 

Szólj hozzá