2021. jún 15.

Kukoricás pulykamell

írta: fnkrisz
Kukoricás pulykamell

f9300724-23e5-4834-8534-0ea36ba56c5d.JPG

 

Hozzávalók 3 adaghoz:

50 dkg pulykamell filé

Kis konzerv kukorica (30 dkg)

2 dl főzőtejszín

1 fej vöröshagyma

Só, bors, osztrigaszósz

 

Elkészítés:

A felaprított hagymát magas hőfokon jól megpirítom, rádobom a felkockázott pulykamellet, borsozom. Ha már mindenhol kifehéredett jöhet rá a só, így ereszt ki egy nedvességet, ebben pároljuk egy kicsit. Ha megpuhult, hozzáöntöm a leszűrt kukoricát, a tejszínt és 1-2 dl vizet. Ízesítem az osztriga szósszal (elhagyható, de ettől lesz karakteres íze), ha kell keményítővel sűrítem a végén. Én megszórtam még aprított petrezselyemmel, hogy kicsit frissebb legyen.

 

3908c5eb-62b8-4d75-8b87-20305d76c679.JPG

 

 

Szólj hozzá