2021. sze 14.

Másnap is puha banánkenyér

írta: fnkrisz
Másnap is puha banánkenyér

74f8e548-010a-44bc-a79f-8ede01879728.JPG

Hozzávalók gyümikenyér formához (30x12x7 cm):

6 dkg vaj

17 dkg barna cukor

2 tojás

1 teáskanál szódabikarbóna

1 csipet só

8 dkg (fél kis pohár) natúr joghurt

4 nagyon érett banán

22 dkg liszt

1 marék pirított, aprított mag (dió, mogyoró vagy mandula)

 

Elkészítés:

A sütőt előmelegítem 180 fokra, amíg odaér össze is áll a tészta. A banánokat villával szétnyomkodom, félreteszem. A barna cukrot robotgéppel jól kikeverem a puha vajjal, majd hozzáadom az egész tojásokat. Ha simára keveredett mehet hozzá a joghurt, majd a banán. A sót és a szódabikarbónát külön elegyítem a liszttel, majd ezt is hozzáöntöm. A robot meg csak kever-kever. Ha szépen összeállt a legvégén öntöm bele a diót. Sütőpapírral bélelt gyümikenyér formába öntöm és fél órát légkeveréses alsó-felsőn, utána fél órát pedig csak alsón sütöm. Mielőtt kiveszem vékony pengéjű késsel megnézem, hogy megsült-e a közepe (tűpróba). 

Frissen is isteni, de még 1-2 nap múlva sem veszít a pihe-puhaságából. 1 szelet bőségesen elég a reggeli kávé mellé, mert igencsak laktató. 

UI: A magvakat lehet pirítás nélkül is használni, de ha száraz serpenyőben magas hőfokon rászánsz plusz 5 percet, akkor sokkal intenzívebb ízt fogsz kapni. 

Eredeti recept itt: 

https://www.karaidavid.hu/banankenyer-ket-verzioban-reggelire-vagy-desszertnek/

img_6177.jpg

img_6117.jpg

Szólj hozzá