2021. nov 21.

Mintylemon csirkemáj pástétom

írta: fnkrisz
Mintylemon csirkemáj pástétom

img_8010.jpg

Hozzávalók egy kis adaghoz:
25-30 dkg csirkemáj
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj, olaj
Só, bors, zsálya, petrezselyem
1 dl főzőtejszín
Elkészítés:
A csirkemájat kisebb darabokra vágom. A vajat és kevés olívaolajat hevítek egy lábasban közepes hőfokon, rádobom a felkockázott hagymát. Kicsit pirítom, amikor már kezd átlátszóvá válni rányomom a fokhagymákat, majd két keverés után mehet a máj. A fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz! A májat borsozom és kb 15 percig közepes hőn párolom, amint kész félreteszem hűlni. Ha minimum langyosra hűlt botmixerrel pürésítem, úgy hogy közben kis adagokban öntöm hozzá a tejszínt. Sózom, zsályalevéllel és petrezselyemmel ízesítem. Jól záródó üvegedényben kb 2 hétig tárolható hűtőben. Ha nem tudom erősen lezárni, vagy tovább akarom tárolni, akkor kevés kacsazsírt (vagy vajat) olvasztok és vékony rétegben a tetejére öntöm. Minden részét be kell hogy fedje, légmentesen.
Nagyon gyors és nagyon finom!

 

img_8003.jpg

5911c76e-d2bd-447f-8743-a4f95e7ac400.JPG

c7d837be-19f4-415b-8b58-8cc8d490ec11.JPG

666177f0-9dc1-438f-b400-fb489d968bb0.JPG

img_8008.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá