2020. jan 15.

Los Angeles-i édes-savanyú pulyka

írta: fnkrisz
Los Angeles-i édes-savanyú pulyka

img_3458.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 35 dkg pulykamell
  • sűrített paradicsom
  • baracklekvár
  • só, bors, őrölt koriander
  • 1 kis hagyma
  • szójaszósz (jó minőségű!)
  • darabolt ananász (kb ugyanannyi mint a hús)
  • étkezési keményítő

Elkészítés:

A husit felkockázom, megy rá a só (kevés), bors és a koriander (ebből nem kell sok, mert elég intenzív), olívaolajon pirítom. Ha megpuhult és kis levet engedett, akkor jöhet szósz: paradicsomlé vagy kicsi vízzel felengedett sűrített paradicsom, 2-3 evőkanál baracklekvár (folyósabb legyen, semmiképp ne dzsem!), szójaszósz (közben kóstolom, nehogy túlsózzam). Egy kis fej vöröshagymát belereszelek, mert ebben nem szeretem a nagyobb darabokat.

Rottyantom kicsit alacsony hőfokon, ha túl sűrű fél pohár vízzel felengedem. Ha nagyon savanykás, akkor mézzel, vagy pici cukorral édesítem - a lényeg az egyensúly, mint mindenben. A legvégén beleteszem a kisebb darabokra vágott ananászt, plusz kicsit a konzerv levéből is. Ezzel is rottyan egy kicsit, és ha az ananász is átmelegedett, akkor kész is.

Összesen ez így kb 15 perc.

Ha van még plusz 10 percem, akkor a fullos verzióhoz 2 kis répát és egy fél piros pritamin paprikát hosszúkás daradbokra vágok és a hús edénybe dobása után pár perccel ezt is vele pirítom.

Rizzsel frankó vacsi.

img_3421.jpg

 

 

Szólj hozzá