2020. jún 10.

Gutai töltelék paradicsomszósszal

írta: fnkrisz
Gutai töltelék paradicsomszósszal

b3716e14-2d3d-46db-9c50-669bd113caa9.JPG

Hozzávalók 4 adaghoz:
20 dkg darált hús
20 dkg csirkemáj
3 szelet kenyér
Hagyma
Szalonna
Só, bors, paprika
Petrezselyem
Elkészítés:
A darált húst pörköltösen elkészítem. A kockára vágott füstölt szalonnából kicsit kiolvasztom a zsírját. Az apróra vágott hagymát ezen pirítom kicsit, majd rászórok kevés pirospaprikát, alaposan elkeverem. Beleteszem a darált húst, darált pirospaprikát, paradicsomlevet. Sózom, borsozom. Rottyan párat, lejjebb veszem a hőfokot és készre főzöm. A kés lapjával széthúzom csirkemájat, beáztatom vízbe a kenyérszeleteket, majd kinyomom belőlük a vizet és a darált húsos cuccra morzsolom. Belekeverem a májat is és pár percet így pirítom. A legvégén belekeverem a bőséges aprított petrezselymet. Egy közepes tepsit vagy sütőtálat kibélelek sütőpapírral és belesimítom a tölteléket. 165 fokon, légkeveréses alsó-felsőn 30 perc alatt készre sütöm.
Paradicsomszósz:
Kb 3 evőkanál olajat hevítek, rádobok 2 evőkanál finomlisztet és közepes hőfokon pirítom egy kicsit. Pár perc után felöntöm 2 dl paradicsomlével, majd 1 dl vízzel. Cukorral és egy csipet sóval ízesítem. Kb 10 perc alatt sűrű szósszá fő.
Mr Minty családja Nógrád megyében, Galgagután él, ez onnan származó gasztro csemege.
image-1.jpg
Szólj hozzá