2021. ápr 28.

Gutai abárolt szalonna

írta: fnkrisz
Gutai abárolt szalonna

image3_4.jpeg

 Hozzávalók 1 kisebb adaghoz:

20-30 dkg tokaszalonna

 

Elkészítés:

A szalonna bőrét megtisztítjuk, annyi vízben, ami bőven ellepi felteszem főni. Amikor felforrt lehabozzuk egy szűrőkanállal. Leveszem a hőfokot egészen alacsonyra, majd a vízbe teszek 1 kis vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, egy-egy csipet egész borsot, egész köménymagot és fél teáskanál sót. 1-1,5 órán át főzöm, amíg NAGYON puha lesz. 4-5 gerezd fokhagymát összenyomok és egy csipet sóval, meg 1 teáskanál pirospaprikával elkeverem,

 

 

image4_4.jpeg

image0_23.jpeg

Szólj hozzá