2021. máj 07.

Csokiláva-torta

írta: fnkrsz
Csokiláva-torta

Hozzávalók (20x30 cm-es tepsi vagy 20-25 cm átmérőjű kapcsos tortaforma)

20 dkg 60 vagy 70 % - os étcsoki
20 dkg vaj
10 - 10 dkg cukor
6 tojás
1 kis kanál étkezési keményítő
 
Elkészítés:
Csokit vízgőz felett megolvasztom, majd belekeverem a vajat.A tojások sárgáját kikeverem 10 dkg cukorral fehéredésig, majd hozzáadom a keményítőt és a csokis masszát. A tojás fehérjéket kemény habbá verem, majd a másik 10 dkg cukrot is hozzákeverem. Ha megvan beleforgatom a csokis cuccba.
160 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsül, akkor jó, ha belül lágy marad, kívül pedig roppan.

 

Szólj hozzá