2021. máj 11.

Maláj aszalt szilvás csirke

írta: fnkrisz
Maláj aszalt szilvás csirke

image3_5.jpeg

 

Hozzávalók 4 kis adaghoz:

1 nagy csirkemell

15-20 dkg aszalt szilva

4-5 evőkanál savanykás lekvár pl. szilva

1 dl paradicsomlé vagy sűrítmény

1 dl gyümölcsbor, vagy rozé

Szójaszósz

Só, bors

 

Elkészítés:

A csíkokra vágott csirkemellet borsozom és olíván megpirítom magas hőfokon, kb 7 perc alatt. Amikor puha meglocsolom egy kis szójaszósszal és PICIT megsózom. A félbevágott, magozott aszalt szilvákat hozzáadom a csirkéhez és felöntöm a paradicsomlével, 1 dl vízzel és a borral. Alacsony hőfokon kb 10 percig főzöm, majd ízesítek még rajta, ha kevés a szósz pótolom, ha túl sok, akkor keményítővel sűrítem.

 

image0_27.jpeg

image2_10.jpeg

image1_11.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá