2021. máj 21.

Mintylemon kencék tapas tálhoz

írta: fnkrisz
Mintylemon kencék tapas tálhoz

img_1626.jpg

Mintylemon padlizsánkrém

 

Hozzávalók 4 kis adaghoz:

1 padlizsán

3 evőkanál Hellmanns majonéz

Só, bors

Balzsamecet krém

1 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés:

A padlizsánt egészben 190 fokra előmelegített sütőben nagyon megsütöm. Én megszurkálom a héját villával, hogy ne robbanjon szét és sütőpapírt is teszek alá. Kb 40-50 perc alatt lesz kész, összeszottyan és ereszt egy kis levet. Hagyom kihűlni a sütőben, így szinte magától dobja le a héját, leöntöm a levét és hozzáadom a többi cuccot. Lezúzom az egészet bot mixerrel és behűtöm. 

 

11a443b1-afa8-42b0-8630-9047fd1cf0b1.JPG

 

Mintylemon feta krém

 

Hozzávalók 4 kis adaghoz:

100 g feta sajt

3 evőkanál tejföl

6 levél bazsalikom

 

Elkészítés:

 

Bazsalikomot felaprítom, az egészet összekeverem.

2aae94b7-3794-41b7-a5ac-7415e7b6ec4d.JPG

 

Mintylemon tonhal krém

 

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 4  db 80 g-os Rio Mare tonhal konzerv
  • 180 g (1 doboz) natúr vajkrém
  • kis fej vöröshagyma
  • citrom kifacsart leve
  • só, bors

Elkészítés:

A tonhalról leöntöm róla az olajat, egy üvegtálba teszem (a műanyagban benne hagyja a szagát a cucc), amit később le is tudok majd zárni. Hozzáadom a vajkrémet, csipet só, pici frissen őrölt bors, és a vöröshagymát belereszelem sajtreszelővel. Ez a titkos hozzávaló. Ha már jól összedolgoztam fél-egy teáskanál kifacsart citromlével ízesítem.

0f99d5b7-bbc8-460b-9a55-6012cea8bfc0.JPG

 

 image0_28.jpeg

 img_1632.jpg

Szólj hozzá