2021. sze 01.

Bajor mézes-mustáros pulyka

írta: fnkrisz
Bajor mézes-mustáros pulyka

img_4507.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

50 dkg pulykamell

2 evőkanál normál mustár

4 evőkanál bajor édes mustár

4 evőkanál méz

1 evőkanál osztrigaszósz

3 gerezd fokhagyma

3 dl húsleves

Só, bors, őrölt kardamom, étkezési kemènyítő

 

Elkészítés:

A csíkokra vágott pulykamellet sózom, borsozom, megszórom kardamommal. Olíván magas hőfokon pirítom kb 10 percig, majd rányomom a fokhagymát, ezzel még 1 percig kevergetem. Leveszem a hőfokot és hozzáadom a mézet, mustárokat, osztrigaszószt és 4 dl vízzel felöntöm. 10 perc után, ha elfőtte a folyadékot felöntöm a húslevessel, ezzel is rotyog 10 percet. Ekkor már puha a husi, úgyhogy ízesítem és a keményítővel besűrítem. Ezzel már csak pár percet főzöm és kész. Főtt rizzsel tálaltam egy csipet édes pirospaprikával meghintve.

 

img_4504.jpg

img_4502.jpg

img_4497.jpg

Szólj hozzá