2021. sze 26.

Mintylemon pulled pork (tépett malac)

írta: fnkrisz
Mintylemon pulled pork (tépett malac)

1fd099b1-ae5e-45c8-8fed-3766264aa68d.JPG

Hozzávalók (kb 6 nagy adaghoz): 

1 kg sertéscomb

2 evőkanál barna cukor

1 evőkanál pirospaprika

1-1 teáskanál őrölt bors, őrölt kömény, őrölt római kömény, őrölt koriander, oregánó, majoranna

1 evőkanál fokhagymapor

1 evőkanál vöröshagymapor

3 evőkanál só

1 evőkanál sűrített paradicsom

4-4 evőkanál olaj és víz

 

Szósz: 1,5 dl víz

1 fej vöröshagyma

1 dl ketchup

1 dl barbecue szósz

1 evőkanál szójaszósz

 

Elkészítés: 

A száraz fűszereket összekeverem egy ki tálba és hozzáadom a paripürét, az olajat és a vizet, majd alaposan elkeverem ezt is. A szép darab húst minden oldalán beborítom ezzel a masszával, majd egy forró lábasba teszem és kevés olajon körbepirítom. Amikor már minden része megpirult, hozzáadjuk a megmaradt fűszermasszát, a nagyobb darabokra vágott hagymát, és a szósz hozzávalóit. Miután elkevertem, a 130 fokra előmelegített sütőbe tettem lefedve. 1 óra után leveszem az alufóliát és a hőfokot feltekerem 150 fokra, így további 3 órán át sütöm. Ha langyosra hűlt, akkor két villa segítségével szálakra szedem a husit. Egy lábasba öntöm a hús alatti szószt, botmixerrel leturmixolom, hozzáadok még 1-1 evőkanál barbecue szószt, sűrített paradicsomot, és ketchupot, kevés barna cukrot. Ha összeálltak az ízek és elég sűrű, akkor belekeverem a tépett húst és teljesen kihűtöm. 

Hamburger buciban friss zöldségekkel, vagy vacsira párolt zöldekkel, sült krumplival is isteni. 

Eredeti recept:

https://streetkitchen.hu/szendvicsek-es-burgerek/a-legszaftosabb-pulled-pork-szendvics/

img_6399.jpg

d98de3e0-fdbc-47a1-8198-8e7f30a0857f.JPG

 

 

Szólj hozzá