2021. nov 12.

Kávés brownie keksz

írta: fnkrisz
Kávés brownie keksz

fullsizerender_4.jpg

Hozzávalók 20 nagy kekszhez:

22 dkg étcsoki

3 dkg vaj

2 tojás

15 dkg barna cukor

1 dl vízben feloldott 1 teáskanál instant kávé

10 dkg liszt

fél csomag sütőpor

1 csipet só

5 dkg durvára vágott mogyoró, vagy dió

10 dkg csokicsepp

 

Elkészítés:

Egy magasabb lábasban vizet melegítek, gyöngyözve forralom, amíg egy másik edényt beleillesztek és ebben a vízgőz segítségével felolvasztom a csokit. Ha nagyjából megolvadt, belepottyantom a vajat is és ezzel együtt teljesen simára olvasztom. Vigyázni kell, hogy a felső edény alja ne érjen bele a forró vízbe! A 2 egész tojást fehéredésig elkeverem a cukorral, majd hozzáadom az olvasztott csokit. Amikor elkevertem mehet bele a kávé, a liszt, sütőpor és a só. Ha minden jól összeállt beleforgatom a mogyorót és a csokicseppeket. 20 percre hűtőbe teszem, majd sütőpapíros tepsire fél evőkanálnyi mennyiségeket adagolok. Minimum 2 ujjnyi helyet kell hagyni a halmok között, mert igencsak szétterülnek. A tetejére lehet szórni mogyit, vagy csokidarabokat, de el is hagyható. A maradék tésztát a hűtőben tartom, amíg az első adag sül. 170 fokos sütőben légkeveréses alsó-felsőn 11 percig sütöm. Kicsit puhának tűnik, amikor kiveszem, de így lesz jó. Ha kihűlt a külseje picit roppan, a belseje szétomlik a szádban. Isteni!

 

Eredeti recept: http://chiliesvanilia.hu/2021/10/08/kaves-edeskeseru-csokolades-korong/

 

 

img_7933.jpg

img_7923.jpg

 

 

 

Szólj hozzá