2022. jan 26.

Spenótos ricottával töltött csirkemell

írta: fnkrisz
Spenótos ricottával töltött csirkemell

image3_2_1.jpeg

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 közepes csirkemell

10 dkg friss bébispenót

250 g Szarvasi ricotta

12 szelet bacon

só, bors, zsálya, fokhagymakrém

 

Elkészítés: 

A spenót leveleket nagyon kevés olíván közepes hőn megpárolom, kb a harmadára összecsoffad. Ha kész sózom, felöntöm a ricottával, borsozom, megszórom zsályával, belenyomok kb 1 teáskanál fokhagymakrémet (vagy 2 gerezd fokhagymát). Alacsony hőn pár percet rotyogtatom, majd félreteszem. A fél csirkemelleket a vastagabb oldalukon félbevágom, de a legszélén egyben hagyom, hogy ki lehessen nyitni és visszacsukni őket. A csirkét kívül és belül is sózom, borsozom, megtöltöm a ricottás keverékkel, összecsukom. Fél csirkemellet 3 csík baconnel körbecsavarok és egy sütőtálba teszem. 190 fokon, légkeveréses alsó-felsőn letakarva 30 percet sütöm. Ha már puha a husi leveszem az alufóliát és grill fokozaton még megküldöm kb 10 percet, hogy megpiruljon a bacon és kicsit elpárologjon a leve. Utóbbit persze le is lehet önteni. Én kukoricás rizzsel tálaltam, jól ment az édeskés kukorica a fokhagymás-sós húshoz.    

image0_8.jpeg

image1_7_1.jpeg

image4_2_1.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá