Tejfölös piskóta eperrel
Hozzávalók 20x30 cm-es sütőtálhoz:
2 nagy tojás
20 dkg cukor
23 dkg tejföl
1 dl olaj
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
35 dkg eper
Elkészítés:
Az eper felét felkockázom, a másik felét hosszában negyedelem. A cukrot elkeverem az egész tojásokkal, egészen fehéredésig. Ezután hozzáadom a tejföl és az olajat. Ha elkeveredett mehet hozzá a sütőpor és a liszt. A tepsibe sütőpapírt teszek (kell, mert beleragad) és beleöntöm a tészta felét. Elosztom rajta a kockázott epret, majd beterítem a tészta másik felével. A tetejére rendezem a negyedelt epreket. 180 fokos légkeveréses alsó-felsőn kb 50 perc alatt sül meg, de ellenőrizni kell mielőtt kivesszük.
Eperszósszal tálaltam.
15-20 dkg fagyasztott epret pici vízzel megfőztem, vaníliás cukorral és citromlével ízesítettem. Botmixerrel pürésítettem, keményítővel sűrítettem és a végén pár szelet friss epret dobtam bele.