Minty lemon

Étel receptek és mindennapi főzés

2019. aug 25.

Szuperzöld borsófőzelék Bodza módra

írta: fnkrisz
Szuperzöld borsófőzelék Bodza módra

Hozzávalók 2 adaghoz: adagonként 3 marék mirelit zöldborsó (Bonduelle Vapeur) 1nagy fej hagyma teavaj főzőtejszín 2 dl étkezési keményítő, só, cukor petrezselyem Elkészítés: A mirelit borsót egy mélytányérban 2 percig mikrózom, hogy ne legyen jeges. A hagymát apróra vágom és 1 evőkanál…

Tovább Szólj hozzá

meleg főzelék borsó főfogás

2019. aug 24.

Barackos csirkemell mézzel

írta: fnkrisz
Barackos csirkemell mézzel

Hozzávalók (4 adag): 2 nagy csirkemell só, bors, citromlé 4 nagy érett nektarin 1 nagyobb fej lilahagyma méz őrölt rozmaring dijoni mustár almaecet Elkészítés: A csirkemellet 2 vagy 3 vékonyabb szeletre vágom, jó éles kés kell hozzá. Sózom, borsozom, citromlével meglocsolom.…

Tovább Szólj hozzá

meleg barack csirkemell főfogás gyümölcsös husi

2019. aug 24.

Grillpác és salik bámilyen húshoz

írta: fnkrisz
Grillpác és salik bámilyen húshoz

Hozzávalók 2-2 adag salátához: 3-4 nagyobb érett paradicsom 2 kis fej lilahagyma só, cukor, 10%-os ecet 1 nagy kígyóuborka 2 gerezd fokhagyma só, citromlé, olvíolaj 1 kis pohár görög joghurt kapor (ha szereted) Elkészítés: A paradicsom salátához félbevágom a paradicsomokat, a…

Tovább Szólj hozzá

hideg paradicsom uborka grill sali

2019. aug 11.

Tojáskrém egyszerűen

írta: fnkrisz
Tojáskrém egyszerűen

Hozzávalók: fejenként 2-3 db nagyobb tojás natúr vajkrém tejföl mustár petrezselyem Elkészítés: A tojásokat forrásban levő, sós vízben 10 percig főzöm. Amint kihűltek apróra vágom a tojásokat, ez a leggyorsabb egy tojásszeletelővel.  Vajkrémmel összedolgozom és tejföllel lazítom, mert…

Tovább Szólj hozzá

tojás hidegkonyha vendégvárós

2019. aug 11.

Csirkemáj és aszalt szilva baconben

írta: fnkrisz
Csirkemáj és aszalt szilva baconben

Hozzávalók: fejenként 4-5 db csirkemáj májanként 2 szelet bacon 1 csomag aszalt szilva néhány fej vöröshagyma   Elkészítés: A csirkemájakat megfelezem és minden fél májhoz 2 aszalt szilvát csomagolok és betekerem 1-1 szelet baconbe. A csomagokra borsot őrlök és hagyma darabokat teszek…

Tovább Szólj hozzá

meleg csirkemáj bacon előétel főfogás vendégvárós

2019. aug 03.

Az igazi tartármártás

írta: fnkrisz
Az igazi tartármártás

Hozzávalók: tejföl majonéz só, bors, cukor mustár száraz fehérbor citromlé   Elkészítés: Az alap természetesen tejföl és majonéz, utóbbiból fele annyit teszek, mint a tejfölből. Egy csipet só, 2 csipet cukor, pici frissen őrölt bors jön a fűszerezéshez. A cukor édességét savas…

Tovább Szólj hozzá

mártás majonéz hidegkonyha sali

2019. júl 31.

Ultra fincsi tonhalkrém

írta: fnkrisz
Ultra fincsi tonhalkrém

Hozzávalók: Rio Mare tonhal (fontos hogy jó minőségű legyen a hali) natúr vajkrém kis fej vöröshagyma citrom kifacsart leve só, bors Elkészítés: A tonhalból annyi kis konzervet bontok fel, ahány adag krémet szeretnék készíteni. Leöntöm róla az olajat, egy üvegtálba teszem (a műanyagban…

Tovább Szólj hozzá

hideg tonhal szendvics falatok vendégvárós

2019. júl 29.

Mini mozzarella mini paradicsommal

írta: fnkrisz
Mini mozzarella mini paradicsommal

Hozzávalók (2 adag): 2 csomag minimozzarella (Szarvasi a tuti) kb ugyanolyan mennyiségű koktél paradicsom friss bazsalikom örlőfejes olasz fűszerkeverék (Kotányi) jó minőségű olívaolaj ha szereted balzsamecet - sima vagy szirupos verzió pirítós szeletek - lehet pici…

Tovább Szólj hozzá

hideg paradicsom mozzarella olaszos fala vendégvárós

2019. júl 29.

Mustáros-tejszínes farfalle tészta marhahússal

írta: fnkrisz
Mustáros-tejszínes farfalle tészta marhahússal

  Hozzávalók (kb 4 adag): két nagyobb szelet marhahús (comb, hátszín) 20-25 dkg farfalle tészta vaj mustár, ha van többféle 1 kis fej vöröshagyma 2 nagyobb gerezd fokhagyma 2 dl főzőtejszín pici petrezselyem, ha van kéznél Elkészítés: A hús min. fél órával sütés előtt kiveszem a…

Tovább Szólj hozzá

marha tejszín tészta olaszos főfogás

süti beállítások módosítása